Antena 3 CNN Economic Biz News Vasile Blaga: Ştiam din ianuarie 2009 de situaţia dificilă a ţării. ROmânia are nevoie de un nou acord cu FMI

Vasile Blaga: Ştiam din ianuarie 2009 de situaţia dificilă a ţării. ROmânia are nevoie de un nou acord cu FMI

Vasile Blaga: Ştiam din ianuarie 2009 de situaţia dificilă a ţării. ROmânia are nevoie de un nou acord cu FMI
13 Iun 2010   •   13:12



Ministrul de Interne, Vasile Blaga susţine că România are nevoie  de un nou acord cu FMI, ceea ce presupune un nou împrumut, însă acest lucru nu s.a discutat în Guvern. Acelaşi ministru recunoaşte că ţara o duce foarte rău încă de anul trecut, din ianuarie.  Între timp, democrat-liberalii vorbesc tot mai mult de reîmprospătarea Cabinetului, iar opoziţia speră să nu mai fie cazul să se ajungă acolo şi Guvernul să plece acasă.

Schimbarea bate la uşa guvernului! O spun chiar şi democrat-liberalii care anunţă remanierea Cabinetului Boc.

De cealaltă parte, opoziţia ar vrea ca actualul Executiv să plece cât mai repede cu putinţă.

Între timp, Vasile Blaga, recunoaşte că ştia despre situaţia dificilă în care se află România de anul trecut, din ianuarie. Ministrul Administraţiei şi Internelor susţine că ar fi putut fi luate măsuri de austeritate încă de la acea dată, dar nu s-a considerat necesar acest lucru.

"România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondia. Cred că guvernul Boc ar trebui să plece dacă se va ajunge la aplicarea măsurii de creştere a taxelor", a declarat Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

El a menţionat că personal regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate din ianuarie 2009 şi crede că prim-ministrul regretă şi el acest lucru.

Miniştrii Cabinetului Boc au de trecut marţi hopul moţiunii de cenzură.

Antena3.ro

Foto: INTACT Images

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close