Antena 3 CNN Economic Biz News Un ministru german cere măsuri DURE împotriva împotriva imigranţilor ROMÂNI care abuzează de libertatea de mişcare

Un ministru german cere măsuri DURE împotriva împotriva imigranţilor ROMÂNI care abuzează de libertatea de mişcare

O.P.
1 minut de citit Publicat la 09:41 10 Oct 2013 Modificat la 09:41 10 Oct 2013
Un ministru german cere măsuri DURE împotriva împotriva imigranţilor ROMÂNI care abuzează de libertatea de mişcare
Potrivit datelor Agenției Federale a Muncii, numărul românilor și bulgarilor din Germania care primesc ajutoare sociale a crescut semnificativ. Ministrul de interne cere măsuri din partea Comisiei Europene, scrie Deutsche Welle.

Potrivit lui Hans-Peter Friedrich, așa-numita imigrație a sărăciei reprezintă o problemă tot mai mare în Germania. Ministrul susține că numărul ridicat al celor care abuzează de libertatea de mișcare și de sistemul social german ar trebui să determine Comisia de la Bruxelles să ia măsuri dure. Friedrich s-a referit în principal la imigranții din România și Bulgaria. 

În iunie 2013, 32600 de români și bulgari au primit în Germania alocația pentru copii (Kindergeld), cu 44% mai mulți decât în urmă cu un an. Totuși, aceasta înseamnă doar 0,4% din numărul persoanelor care încasează această alocație în Republica Federală. Ministrul german de interne Hans-Peter Friedrich Ministrul german de interne Hans-Peter Friedrich

La fel se întâmplă în cazul ajutoarelor sociale pe termen lung pentru șomerii cronici și persoane cu venituri foarte mici (Hartz IV): 35400 de români și bulgari au primit aceste ajutoare în aprilie 2013, cu 39% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Raportat la întreaga Germanie, românii și bulgarii care primesc Hartz IV reprezintă însă doar 0,6% din total, de trei ori mai mulți decât la aderarea celor două țări la UE în 2007.

În total, în Germania trăiesc aproximativ 300000 de români și bulgari, cu 71000 mai mulți decât în urmă cu un an. Marea majoritate dintre aceștia nu primesc însă nici Hartz IV, nici alocația pentru copii. "Cei mai mulți români și bulgari muncesc din greu și contribuie din plin la creșterea economică a Germaniei, plătind impozite și asigurări sociale" - explică și comisarul european pentru probleme sociale Laszlo Andor.

×
Etichete: piata muncii
x close