Antena 3 CNN Economic Biz News Un an la o şcoală privată din Bucureşti costă cât o maşină străină

Un an la o şcoală privată din Bucureşti costă cât o maşină străină

Un an la o şcoală privată din Bucureşti costă cât o maşină străină
27 Noi 2009   •   12:54

18.000 de euro. O maşină, avansul pentru o casă, taxa la o şcoală particulară. Acesta este preţul pe care îl plătesc părinţii ocupaţi care îşi înscriu copiii la o instituţie de învăţământ particulară. Şcolile private se adresează persoanelor cu dare de mână care doresc ca fiii şi fiicele lor să urmeze cursuri după model britanic şi american.

?În prezent există 178 de unităţi particulare de învăţământ în Bucureşti, pentru toate nivelurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal. Acest număr este însă unul fluid, întrucât există în cursul anului şcolar solicitări dinspre potenţiali furnizori de educaţie, ce doresc deschiderea de noi unităţi?, a declarat pentru Capital Ramona Coman, inspector şcolar de învăţământ particular în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Printre clienţii fideli ai acestor şcoli se numără politicienii, ambasadorii şi oameni de afaceri care nu cred că ?la stat? copiii lor primesc educaţia cuvenită. La şcoala privată, pachetul de studiu este personalizat şi adaptat potenţialului fizic şi intelectual al fiecărui copil.

?Părinţii care îşi permit achitarea unei taxe de şcolarizare sunt, în majoritatea cazurilor, oameni foarte ocupaţi, cu resurse limitate de timp. Astfel, preferă o şcoală particulară apelând la aceasta ca la un sistem educaţional ?all inclusive?, în care plătesc transportul copilului, cursurile obligatorii, cluburile de activităţi şi două-trei mese pe zi. Plus că, dacă şcoala particulară este una de prestigiu, familia se aliniază implicit şi la exigenţele unei clase sociale superioare?, a spus Ramona Coman.

Unul dintre avantajele sistemului privat de educaţie îl reprezintă numărul mic de elevi dintr-o clasă, 10?12, ceea ce conduce la un proces de învăţare foarte eficient.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close