Antena 3 CNN Economic Biz News Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. Ce arată datele Institutului Naţional de Statistică

Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. Ce arată datele Institutului Naţional de Statistică

tineri-someri.jpg
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   06:51

România are mai puţini şomeri. Datele institutului Naţional de Statistică arată că, în perioada aprilie-iunie a acestui an, rata medie a şomajului a scăzut la 6,7%. Cei mai mulţi şomeri sunt tineri.

La jumătatea acestui an, populaţia activă a României era de 9.300.000 de persoane. Numărul muncitorilor a depăşit 8.500.000 de persoane, iar numărul şomerilor a fost de 624 de mii. Astfel, rata şomajului în trimestrul II a fost de 6,7%, în scădere faţă de trimestrul anterior, când era de peste 7%.

Potrivit datelor INS, cea mai afectată categorie de şomaj sunt tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani. 24 la sută dintre aceştia nu-şi pot găsit un loc de muncă. 

Diferenţe sunt şi între mediul rural şi cel urban. Dacă rata de şomaj a românilor care locuiesc în oraşe este de 8,4%, rata celor care locuiesc în mediul rural este de 4,7%. Mai mică cu 3,7 puncte procentuale.

În trimestrul al doilea al acestui an, rata de dependenţă economică din România a fost de aproape 1.300 la  mie. Cu alte cuvinte, la o mie de angajaţi revin 1.300 de asistaţi.

×
Subiecte în articol: somaj someri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close