Antena 3 CNN Economic Biz News Terminat(or): Arnold Schwarzenegger vrea să vândă din proprietăţile Californiei pentru a acoperi deficitul

Terminat(or): Arnold Schwarzenegger vrea să vândă din proprietăţile Californiei pentru a acoperi deficitul

Terminat(or): Arnold Schwarzenegger vrea să vândă din proprietăţile Californiei pentru a acoperi deficitul
15 Mai 2009   •   09:32

Arnold Schwarzenegger, guvernatorul Californiei, intenţionează să vândă închisoarea San Quentin şi Los Angeles Memorial Coliseum în încercarea de a aduna bani pentru a mai echilibra puţin din bugetul statului american.

Închisoarea, veche de 157 de ani, ce adăposteşte acum 5000 de deţinuţi din care 600 condamnaţi la moarte, este pe un teren foarte dorit de investitori- cu vedere spre golful San Francisco şi înconjurată de unele din cele mai scumpe proprietăţi.
Coliseum este singurul stadion din lume care a găzduit două Jocuri Olimpice, în 1932 şi 1984, şi este declarat simbol naţional istoric.
Propunerile de a vinde proprietăţile statului sunt parte a planului guvernatorului pentru a contracara deficitul estimat la 15.4 miliarde dolari-sau chiar mai mult.

Statul american care are 37 milioane de locuitori şi-a văzut veniturile prăbuşindu-se din cauza declinului din veniturile din taxe cauzate de căderea pieţei imobiliare şi recesiunii. California a avut un buget de 131 miliarde dolari în 2008.

În ultimele luni, guvernatorul s-a luptat cu legislativul pentru a cădea de acord asupra unor măsuri de a ataca deficitul bugetar. În acest sens, californienii sunt aşteptaţi la vot pentru a se exprima asupra unor măsuri privind limitarea cheltuielilor, creşterea veniturilor, a unor taxe sau transferul unor bani din fondul de sănătate şi pentru copii în bugetul general

Statul mai doreşte să vândă Cal Expo, locaţia târgului din Sacramento; pista de curse din San Diego County; sale de expoziţii, precum şi altele, pentru a genera un venit de peste un miliard de dolari, conform propunerilor lui Schwarzenegger.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close