Antena 3 CNN Economic Biz News SUA: Taxele ar putea creşte pentru a acoperi deficitul şi costul reformelor

SUA: Taxele ar putea creşte pentru a acoperi deficitul şi costul reformelor

SUA: Taxele ar putea creşte pentru a acoperi deficitul şi costul reformelor
03 Aug 2009   •   10:19

Preşedintele american ar putea să fie nevoit să îşi încalce promisiunea din campania electorală şi să ridice nivelul taxelor pentru clasa de mijloc pentru a putea plăti reforma sistemului medical şi a acoperi deficitul bugetar.

Astfel cu un deficit pentru următorul an estimat la 1,8 trilioane de dolari şi cheltuieli de un trilion de dolari pentru o reformă pe 10 ani a sistemului medical, oficiali ai administraţiei au subliniat că trebuie făcut ceva pentru a preveni o erodare şi mai mare a economiei.

Secretarul trezoreriei a subliniat posibilitatea măririi taxelor, iar principalul consilier economic al administraţiei a susţinut afirmaţia.

?Nu vom pune economia din nou pe picioare, redresarea nu va fu puternică şi de durată, dacă nu putem convinge poporul american că avem voinţa să reducem deficitele după ce recuperarea economică este stabilită ferm," declara secretarul Trezoreriei Tim Geithner.
Întrebat dacă este corect să se sugereze că nu se pune problema dacă ci când vor fi ridicate taxele, Geithner a răspuns că este "absolut adevărat."



Directorul Consiliului Economic Naţional Larry Summers sublinia pe de altă parte că reforma sistemul sanitar are nevoie de finanţare de undeva, adăugând că administraţia crede că nu este niciodată o idee bună să excluzi unele lucruri.
În timpul campaniei prezidenţiale, Obama a repetat de nenumărate ori că nu va creşte taxele nici un cent.
"Dacă vrem o economie care să crească pe viitor, oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să reducem deficitul. Va fi dificil, greu pentru noi să facem acest lucru?, arăta Geithner.

În acelaşi timp, Geithner arăta că administraţia analizează posibilitatea de a cere Congresului să extindă ajutorul de şomaj pentru milioanele de persoane care au rămas fără locuri de muncă în ultimele luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deficit bugetar Timothy Geithner
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close