Antena 3 CNN Economic Biz News SUA anunţă China că chestiunea yuanului este ?o preocupare reală?

SUA anunţă China că chestiunea yuanului este ?o preocupare reală?

SUA anunţă China că chestiunea yuanului este ?o preocupare reală?
19 Mar 2010   •   15:54

Statele Unite au menţinut presiunea pe China de a-şi lăsa moneda yuan să urce pe fondul acţiunii Beijigului de chestionare a exportatorilor dacă pot face faţă unei rate de schimb mai puternice.


Washington doreşte ca Beijing să abandoneze controlul ratei de schimb cu dolarul, despre care oficiali americani susţin că oferă exporturilor chineze un avantaj nedrept în comerţul mondial şi astfel fură slujbe americane.

China se confruntă cu negocieri importante legate de yuan în următoarele săptămâni, iar ambasadorul american Jon Huntsman arăta că Washington nu este singurul care doreşte ca Beijing să renunţe la îngheţarea de 20 de luni a cursului.

"Sperăm să vedem mai multă flexibilitatea în rata de schimb," arăta acesta studenţilor de la Universitatea Tsinghua din Beijing.

"V-aş duce în eroare dacă v-aş lăsa cu impresia că asta nu este o chestiune foarte, foarte importantă pentru SUA şi va continua să fie,"arăta Huntsman .
Comentariile, ca şi planurile dezvăluite de senatori de a adopta o lege ce să vizeze taxele pentru produsele chineze, dacă China nu renunţă la politica sa monetară, nu au afectat cu mult estimările investitorilor că yuan va creşte gradual până la finele lui iunie.
Un raport semianual al Trezoreriei americane, aşteptat pe 15 aprilie, ar putea considera că China "manipulează valuta," adăugând presiune pe Beijing, dar şi ameninţând să deschidă o prăpastie între cele două economii.

Congresul american intră în concediu de Paşte, vineri, până pe 12 aprilie, ceea ce oferă puţin timp parlamentarilor să adopte un act referitor la China până pe 15 aprilie.
China şi-a menţinut yuan la un nivel de 6.83 per dolar de la jumătatea anului 2008 pentru a ajuta exportatorii să crească pe fondul crizei globale.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close