De altfel producătorii de piese auto, ce furnizează piese direct constructorilor de maşini, sunt presaţi de veriga superioară de reducerea producţiei şi de veriga inferiroară de fragilitatea tot mai mare a companiilor care le oferă componente.
Deşi studiul nu oferă numele furnizorilor, menţionează că a fost realizat cu directorii celor mai importante companii din domeniu din SUA.
Guvernul american a promis cinci miliarde de dolari ca ajutor financiar pentru fabricanţii de piese, care sunt de o importanţă crucială pentru General Motors Corp şi Chrysler.
Cele două companii au acceptat 17,4 miliarde de dolari ca ajutor de urgenţă din partea guvernului şi caută să mai obţină alte 22 miliarde pentru a supravieţui.
Analiştii apreciază că iniţiativa guvernului de a oferi 5 miliarde de dolari demonstrează şi că nu va permite ca marii producători din Detroit să dea faliment. Acesta este şi motivul pentru care acţiunile GM au crescut pe Wall Street.
De altfel, furnizorii ceruseră 25,5 miliarde de dolari în ajutor de urgenţă, apreciind că două treimi din cele 5000 de companii sunt în pericol.
Cotaţiile Axle au urcat 1,2 procente, la 1,57 dolari, Lear a crescutr cu 73 procente la 1,25 dolari, iar GM a crescut 9,8 procente la 2,90 dolari, în vreme ce Ford doar 1,2%, la 2,50 dolari.
Antena3.ro