Antena 3 CNN Economic Biz News Sterling Resources se retrage de la Marea Neagră

Sterling Resources se retrage de la Marea Neagră

Sterling Resources se retrage de la Marea Neagră
13 Mar 2009   •   14:00

Compania Sterling Resources Ltd. iese din  afacerea de exploatare a zăcămintelor de gaze naturale, cedând drepturile de exploatare către compania Melrose Resources, în schimbul sumei de 36 de milioane de dolari, anunţă Vot.ro.

Firma Sterling a primit două perimetre în Marea Neagră, iar acum cedează controlul unei firme cu care s-a asociat la doar câteva săptămâni după ce a intrat în posesia afacerii.

Potrivit VOT.RO, Sterling negociase să cedeze numai 32,5% pentru o sumă de 24 de milioane de dolari. În prezent, Sterling vinde şi partea rămasă, 67,5% pentru încă 12 milioane de dolari.

Până în luna noiembrie 2008, Sterling avea voie să cedeze drepturile de exploatare fără a solicita acordul statului. Sterling a început să negocieze pentru a ceda drepturile de exploatare după ce fostul guvern a decis să renunţe la dreptul de participaţie de 45% din proiect.

Firma cu sediul la Edinburgh se află în posesia drepturilor de exploatare a zăcămintelor din zona Mării Negre ce aparţine Bulgariei. Melrose mai operează în Egipt, Statele Unite, Franţa şi Turcia.

Potrivit unpr surse guvernamentale citate de Vot.ro, guvernul Boc analizează şi desecretizarea contractului iniţial, din 1992, în legătură cu un acord de împărţire a producţiei încheiat între Rompetrol, CanadianOxy şi Enterprise Oil.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close