Localităţile din judeţele situate în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia înregistrează cele mai mari restanţe. Judeţul Vâlcea este primul, cu aproape 76 de milioane de lei, urmat de Tulcea, cu peste 50 de milioane de lei şi de Hunedoara cu 40,6 milioane de lei. De altfel, în aceste judeţe se regăsesc şi primele localităţi care au intrat în insolvenţă din cauza incapacităţii de a-şi plăti datoriile.
La categoria Consilii Judeţene, topul datornicilor este dominat de Satu Mare cu peste 10 milioane de lei. Urmează Consiliul Judeţean Botoşani cu 8,5 milioane de lei, cel al municipiului Buzău cu 4,5 milioane de lei şi Consiliul Judeţean Ilfov cu 2,7 milioane de lei.
Şi primăriile marilor oraşe sunt înglodate de datorii. Pe primul loc este municipiul Ploieşti, cu restanţe de 8,9 milioane de lei. Urmează Târgu-Jiu cu datorii de 2,6 milioane de lei, Buzău cu 2,5 milioane de lei, şi Timişoara şi Drobeta Turnu-Severin, fiecare cu 1,7 milioane de lei.
Pe aceeaşi listă neagră a restanţelor se mai regăsesc şi câteva staţiuni turistice, scrie adevarul.ro. Primăria Voineasa trebuie să plătească 34 milioane de lei. Mangalia 7 milioane, iar staţiunea Amara, 3,6 milioane de lei.
Cele mai îndatorate cinci localităţi din România sunt Nălbanţ, Voineasa, Lupeni, Ciocăneşti din Suceava şi Şuşani din judeţul Vâlcea. Însumate, datoriile acestora ajung la 134 de milioane de lei.