Antena 3 CNN Economic Biz News Statul european care ascunde o comoară. Aici se află cele mai mari rezerve de ţiţei din Europa

Statul european care ascunde o comoară. Aici se află cele mai mari rezerve de ţiţei din Europa

1 minut de citit Publicat la 20:06 30 Mai 2013 Modificat la 20:06 30 Mai 2013
Statul european care ascunde o comoară. Aici se află cele mai mari rezerve de ţiţei din Europa
Foto: www.proactiveinvestors.co.uk
Sub plantaţiile de măslini din sudul Italiei, al doilea mare furnizor de ulei de măsline din lume, se ascunde o altă comoară: cele mai mari rezerve onshore de ţiţei din Europa. Acestea rezerve de ţiţei oferă ţării o armă de combatere a recesiunii şi şansa de a urca pe locul trei între ţările producătoare de petrol de pe continent, relatează Bloomberg.

În Basilicata, o regiune muntoasă şi puţin populată din arcul cizmei italiene, există rezerve de ţiţei de peste 1 miliard de barili. Grupul italian Eni şi Total din Franţa intenţionează să dubleze cantitatea extrasă în regiune şi să majoreze producţia de petrol a Italiei la aproape 200.000 de barili pe zi.

Statul italian ar deveni astfel al treilea mare producător de petrol din Europa, după Marea Britanie şi Norvegia.

Dezvoltarea exploatărilor din Basilicata a fost împiedicată până în prezent de campanii ecologiste şi birocraţie. Analiştii sunt de părere că aceste impedimente au fost eliminate întrucât prioritatea guvernului este relansarea economiei aflată în scădere în ultimele şase trimestre.

"Este un zăcământ gigant, astfel că potenţialul este uriaş", a precizat Claudio Descalzi, director pentru explorare şi producţie la grupul Eni şi preşedinte al Asociaţiei Industriale pentru Petrol şi Minerit din Italia.

Oficialul estimează că peste 20.000 de locuri de muncă ar putea fi create în Italia prin majorarea producţiei de petrol.

În prezent, Italia extrage circa 101.000 de barili de petrol pe zi, circa 7% din consumul total, cea mai mare parte în Basilicata. În cazul în care proiectele aflate în curs în Basilicata vor fi realizate, producţia totală a Italiei ar putea urca la circa 170.000 de barili pe zi, o creştere de 68% comparativ cu 2012.

 

 

 

×
Etichete: petrol recesiune
x close