Antena 3 CNN Economic Biz News Spania. Suport financiar de 4,1 miliarde de euro pentru industria auto

Spania. Suport financiar de 4,1 miliarde de euro pentru industria auto

Spania. Suport financiar de 4,1 miliarde de euro pentru industria auto
14 Feb 2009   •   16:33

Spania a aprobat un plan de 4,1 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei auto, grav afectată de criza economică. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea producţiei de automobile hibride şi electrice, pentru a ajuta oamenii să cumpere maşini şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii. Pachetul financiar este al doilea ca valoare din Europa, după ce Franţa a aprobat, tot săptămâna aceasta, un împrumut de şase miliarde de euro pentru companiile Renault şi Peugeot-Citroen, în urma căruia a fost acuzată de protecţionism de către mai multe state UE.
Ministrul Industriei, Miguel Sebastian, a declarat că Spania era obligată să îşi protejeze sectorul auto, care este deţinut aproape în întregime de companii străine. El a adăugat de sprijinul acordat de guvern vor beneficia producătorii de maşini care au posibilitatea să garanteze păstrarea locurilor de muncă.
Industria auto reprezintă 6% din PIB şi 20% din exporturile ţării. Vânzările de automobile din Spania au înregistrat cel mai mare declin pe plan mondial. Ţara se confruntă cu cea mai ridicată rată a şomajului din toate membrele UE.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: industria auto
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close