Antena 3 CNN Economic Biz News Soros investeşte un miliard dolari în energie regenerabilă

Soros investeşte un miliard dolari în energie regenerabilă

Soros investeşte un miliard dolari în energie regenerabilă
12 Oct 2009   •   17:21

Miliardarul George Soros a declarat că va investi un miliard de dolari în tehnologii legate de energie verde, ca parte a unui efort de combatere a schimbării climatice.
Investitorul a mai anunţat că va forma şi finanţa o nouă iniţiativă politică pentru un nou climat, cu 10 milioane de dolari pe an pentru următorii 10 ani.

"Încălzirea globală este o problemă politică," aprecia Soros la o întâlnire în capitala Danemarcei, unde statele sunt aşteptat în decembrie pentru a ajunge la un nou acord pentru clima globală ce să înlocuiască Protocolul Kyoto din 1997 .

"Ştiinţa este clară dar ce este mai puţin clar este dacă liderii mondiali vor demonstra voinţa politică necesară să rezolve probleme," declara acesta.

Afirmaţiile investitorului vin la o zi după ce discuţiile despre climă de la Bangkok s-au încheiat în impas asupra cât de mulţi bani să fie acordaţi statelor mai sărace pentru a le ajuta să facă faţă schimbării climatice şi a nivelului de reducerii de emisii de gaze cu efect de seră a statelor bogate.

Soros a arătat că va căuta "oportunăţi profitabile?, dar va insista şi ca investiţiile să aibă contribuţii reale la rezolvarea problemei schimbării climatice .
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close