Antena 3 CNN Economic Biz News Şefii companiilor auto care solicită Congresului ajutor financiar nu vor să renunţe la lux

Şefii companiilor auto care solicită Congresului ajutor financiar nu vor să renunţe la lux

Şefii companiilor auto care solicită Congresului ajutor financiar nu vor să renunţe la lux
22 Noi 2008   •   13:40

Au venit să ceară bani de la stat, dar nu au renunţat la lux. Şefii celor mai mari companii auto au pledat în faţa Congresului pentru a primi un ajutor de 25 de miliarde de dolari, pentru salvarea industriei. Niciunul nu s-a declarat însă dispus să renunţe la avionul dat de firmă şi să se întoarcă acasă cu o cursă comercială.
Presa americană a stat cu ochii toată săptămâna pe şefii General Motors, Ford şi Chrysler. Jurnaliştii au fost curioşi să afle cum se comportă cei trei în zilele când cerşesc contribuabilului american 25 de miliarde de dolari ca să salveze companiile şi au căzut examenul. Congresmenul democrat Brad Sherman i-a întrebat pe reprezentanţii celor trei companii câţi dintre ei au venit la întâlnire folosind o cursă comercială. Nici unul dintre ei nu a răspuns afirmativ, la fel cum nici unul nu s-a arătat dispus să-şi vândă avionul particular şi să folosească pentru cursa de întoarcere o cursă comercială.
Nici presa şi nici congresmenii n-au avut milă pentru cei trei. Investigaţiile jurnaliştilor au scos la iveală că anul trecut directorul Ford a decontat 23 de milioane de dolari. 800.000 de dolari au fost deconturi pentru folosirea avionului companiei, inclusiv de către soţie şi copii şefului de la Ford. La asemenea dezvăluiri, dar şi după prestaţia din Senat şi din Camera Reprezentanţilor, aleşii americani au amânat decizia dacă dau sau nu ajutorul de 25 de miliarde de dolari.

Antena 3

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close