Antena 3 CNN Economic Biz News Scumpirea benzinei ar putea genera creşterea preţurilor la alimente cu până la 10% (VIDEO)

Scumpirea benzinei ar putea genera creşterea preţurilor la alimente cu până la 10% (VIDEO)

Scumpirea benzinei ar putea genera creşterea preţurilor la alimente cu până la 10% (VIDEO)
10 Apr 2010   •   17:19

Preţul alimentelor s-ar putea majora cu până la 10%, în perioada următoare, susţin reprezentanţii federaţiei din industria alimentară. Majorarea este legată de creşterea preţului carburanţilor cu peste 7%, de la începutul anului.

Cele mai scumpe sortimente de carburanţi din ţara noastră au depăşit luna trecută pragul de 5 lei pe litru.

Reprezentanţii Federaţiei din Industria Alimentară spun că în aceste condiţii, o scumpire în lanţ este iminentă, primele alimente care vor creşte fiind pâinea, uleiul şi zahărul.

Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri susţin că majorarea preţului carburanţilor nu se justifică.

Totodată, oamenii de afaceri cer Consiliului Concurenţei şi Guvernului să reacţioneze în privinţa comportamentului de tip cartel al producătorilor din domeniu.

Toate aceste creşteri ar putea duce şi la majorarea tarifului practicat de taximetrişti. Acesta ar ajunge, astfel, la 1,49 lei pe kilometru.

În plus, analiştii economici atrag atenţia că aceste scumpiri în lanţ ar putea duce la o creştere a ratei inflaţiei cu până la 0,6%.



Antena 3





×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close