Merita Grecia să fie salvată? Într-un oraş elen există mai multe Porsche-uri pe cap de locuitor decât în New York sau Londra
Primul ministru al Greciei, Papandreou a anunţat că măsurile de austeritate propuse de liderii europeni vor fi acceptate, însă numai în urma unui referendum.
Cum a fost primită vestea referendumului grecesc pe pieţele internaţionale
După o relativă calmare a apelor pe bursă, şi câteva zile consecutive de creştere, pieţele s-au prăbuşit din nou la aflarea veştii că Grecia acceptă măsurile de austeritate numai în urma unui referendum. Acest lucru i-a speriat teribil pe investitori, care au retras sume uriaşe de pe piaţă. Grecia jonglează cu viitorul întregii Uniuni Europeene, fiind conştientă că un posibil faliment al Greciei ar putea duce la destrămarea UE.
De ce sunt grecii tentaţi să spună "pas" planului de salvare
Comoditatea şi "dolce far niente" sunt cele două caracteristici ale poporului elen de care vor trebui să se descotorosească dacă vor accepta măsurile de austeritate ale europenilor. Care sunt schimbările la care ar urma să fie supuşi elenii:
Care este problema referendum-ului?
Membri coaliţiei din Grecia se tem că acest referendum pune în joc soarta Greciei ca stat cu drepturi depline al Uniunii Europeene.
Lanţul slăbiciunilor. Ce se va întâmpla dacă Grecia va părăsi zona euro?
Analiştii economici se tem că dacă Grecia va intra în default, falimentul băncilor pe care Grecia le are pe întinsul UE va duce la prăbuşirea întregului sistem pus la punct de zona euro. Totul este ca un joc de domino - băncile sunt dependente unele de altele, iar falimentului unui stat al zonei euro ar duce la prăbuşirea tuturor pieselor din joc.
Dacă Grecia va ieşi din zona euro ce se va întâmpla cu moneda unică?
Cum comentaţi situaţia neplăcută pe care a creat-o Grecia? Lăsaţi mai jos comentariile voastre, sau accesaţi pagina noastră de Facebook.