Antena 3 CNN Economic Biz News Salariul mediu net, mai mare în Capitală decât în oraşele mari de provincie. Costul vieţii, apropiat

Salariul mediu net, mai mare în Capitală decât în oraşele mari de provincie. Costul vieţii, apropiat

Salariul mediu net, mai mare în Capitală decât în oraşele mari de provincie. Costul vieţii, apropiat
Foto: Agerpres
11 Iul 2011   •   14:07

Salariul mediu net din Bucureşti este cu 30 de procente mai mare decât în Iaşi, Timişoara şi Cluj, însă costul vieţii din aceste oraşe este apropiat de cel din Capitală, arată un studiu al companiei de consultanţă A.T. Kearney care analizează şapte oraşe din România.
   
Salariul mediu net este de 2.091 lei pe lună, în timp ce locuitorii din Iaşi, Timişoara şi Cluj câştigă 71-72% din salariul mediu al unui bucureştean, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte puterea de cumpărare, clasamentul se păstrează, procentajele fiind însă uşor diferite. Capitala are astfel cel mai ridicat cost al vieţii, fiind urmată de Iaşi (97,2% din nivelul înregistrat în Capitală), Cluj (94,3%) şi Timişoara (91,9%).

Alimentele de bază costă cel mai mult în Zalău şi Călăraşi (cu peste 6% peste preţurile din Bucureşti), acolo unde se găsesc şi cele mai mici salarii.

În Iaşi, alimentele de bază sunt în medie cu 5,5% mai scumpe decât în Capitală, iar în Timişoara şi Cluj sunt cu 4,7%, respectiv 7,2% mai ieftine.

Cele mai mici preţuri la alimente de bază au fost înregistrate în Ploieşti, reprezentând 82,8% din media Bucureştiului.
   
Articolele vestimentare au preţuri apropiate de cele din Capitală în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Ploieşti.
   
Preţurile practicate în restaurante şi baruri sunt cu până la 40% mai ieftine în oraşele de provincie decât în Capitală.


×
Subiecte în articol: salariu mediu net Capitală Iași provincie
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close