Antena 3 CNN Economic Biz News Românii se vor împrumuta mai greu şi mai puţin în 2012. Vezi ce recomandă specialiştii

Românii se vor împrumuta mai greu şi mai puţin în 2012. Vezi ce recomandă specialiştii

Românii se vor împrumuta mai greu şi mai puţin în 2012. Vezi ce recomandă specialiştii
Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    14 Dec 2011   •   21:26

Băncile vor da credite mai greu în anul 2012. Condiţiile pentru acordarea împrumuturilor vor fi mai greu de îndeplinit, iar sumele vor fi mai mici. Specialiştii le recomandă celor care doresc să se împrumute să contracteze credite în moneda naţională.08.

Noile normele de creditare sunt primele care taie la sânge din valoarea împrumuturilor pe care românii le vor putea lua la anul. Valoarea creditelor în lei scade cu o treime, iar la euro se înjumătăţeşte. Astfel, o persoană cu un salariu de 850 de lei, care anul acesta, poate obţine un credit de maximum 12.500 de lei, pe şapte ani, nu va mai lua, la anul, mai mult de nouă mii de lei, pentru cinci ani.

"Cine se împrumută, trebuie să se împrumute în moneda în care este plătit. Daca el ia bani într-o monedă şi se împrumută în alta va avea mereu de-a face cu şocurile pieţei valutare", susţine consilierul BNR, Adrian Vasilescu.

Cele mai mari şanse să obţină bani din partea băncilor la anul le au cei care vor să-şi refinanţeze creditele. Fără probleme va merge şi cumpărarea locuinţelor prin programul Prima Casă.

Nici românii nu se mai înghesuie să ia credite, iar cei care le au deja achită cu greu ratele. Numărul creditelor neperformante s-a dublat în ultimii doi ani.

×
Subiecte în articol: credit imprumut bani banci Adrian Vasilescu
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close