![a mostenit aproape 100 de miliarde de dolari si a devenit cea mai bogata femeie din lume cine este alice walton a mostenit aproape 100 de miliarde de dolari si a devenit cea mai bogata femeie din lume cine este alice walton](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/08/26/a-mostenit-aproape-100-de-miliarde-de-dolari-si-a-devenit-cea-mai-bogata-femeie-din-lume-cine-este-alice-walton-919408.webp)
Românii împrumutaţi la bănci se întorc împotriva acestora. Oamenii cer aplicarea legii care le reduce dobânzile, băncile se eschivează şi trag de timp. Avocaţii spun că într-un proces, datornicii au toate şansele să câştige şi să plătească rate mult mai mici.
În trecut, băncile le-au furat ochii românilor cu marje foarte mici, de maximum 2%. Şi ar trebui, de acum, să încaseze dobânzi de până la 3%, faţă de 10 sau 11% cât sunt în prezent. Se pare că tocmai asta vor să evite.
Finanţiştii au chemat oamenii la ghişeu în perioada 13 - 19 septembrie să semneze actele adiţionale, deşi legea spune că au două săptămâni la dispoziţie să le citească.
?Nu este obligatorie semnarea actelor adiţionale în forma pe care o vrea banca. Oamenii au dreptul la negociere. dacă nu se ajunge la un consens, contractele nu se pot modifica?, a declarat Gheorghe Piperea, avocat.
Concret, dobânda trebuie formată din indicele robor, euribor sau libor plus o marjă a băncii. În acest fel, datornicii vor şti când şi de ce le creşte sau scade rata.
Antena 3