Antena 3 CNN Economic Biz News Românii au luat în mână un salariu de 1.411 lei în luna februarie

Românii au luat în mână un salariu de 1.411 lei în luna februarie

Românii au luat în mână un salariu de 1.411 lei în luna februarie
07 Apr 2010   •   12:20

Câştigul salarial mediu net a fost de 1.411 lei în luna februarie, în scădere cu 1,1% faţă de ianuarie, când în unele activităţi economice au fost acordate premii ocazionale, dar şi pe fondul unor nerealizări de producţie sau dificultăţi financiare, potrivit Institutului Naţional de Statistică, citat de Mediafax.

În termeni nominali, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 15 lei. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (3.226 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (775 lei).

Indicele câştigului salarial real aferent lunii februarie 2010 faţă de luna anterioară, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost 98,7%.

Cele mai semnificative diminuări ale câştigului salarial mediu net în februarie faţă de ianuarie s-au înregistrat în activităţile de spectacole, culturale şi recreative, unde scăderea a fost de 16%. Câştigul din activităţile de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, tranzacţiile imobiliare, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 6% - 10%.

La polul opus, cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net, de 18,4%, s-au înregistrat în domeniul fabricării produselor din tutun.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: INS
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close