EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
24
.10
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
13
.80
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
12
.70
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
19
.60
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.10
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
5
.20
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
17
.10
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Economic Biz News România va primi în martie a treia tranşă de la FMI. Vezi măsurile stabilite împreună cu guvernul Boc

România va primi în martie a treia tranşă de la FMI. Vezi măsurile stabilite împreună cu guvernul Boc

1 minut de citit Publicat la 10:19 27 Ian 2010 Modificat la 10:19 27 Ian 2010
România va primi în martie a treia tranşă de la FMI. Vezi măsurile stabilite împreună cu guvernul Boc
Următoarea tranşă din împrumutul contractat de România de la FMI şi Comisia Europeană va ajunge în ţara noastră în luna martie, au anunţat experţii FMI prezenţi în România pentru evaluări.

Delegaţia Comisiei Europene consideră că doua şi a treia evaluare a acordului cu România sunt pozitive, iar următoarea tranşă, de un miliard de euro, va fi eliberată în luna martie, a spus miercuri reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.

De asemenea şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) va recomanda board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, să elibereze următoarele două tranşe pentru România, potrivit şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Ce vrea FMI: disponibilizări masive şi scăderi de salarii

De asemenea, reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atât prin scăderea masei salariale cât şi prin disponibilizarea de personal, contribuţia acestor măsuri urmând să fie decisă de Guvern, mai spune Franks.

"Ca să reduci cheltuielile de personal sunt două căi. Prima să dai salariile în jos sau a doua să dai afară angajaţi. Guvernul a ales o combinaţie. Salariile au fost îngheţate (...)Vor fi şi unele reduceri de personal. Mixul exact este ceva ce am lăsat la atitudinea Guvernului. Există o anumită flexibilitate", a declarat Franks.

România nu este o ţară bogată şi nu-şi permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia, mai spune şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Nu e nimic în neregulă cu Dacia, este un mijloc de transport bun, confortabil", a declarat Franks. Oficialul FMI mai spune că fondul de salarii din sectorul public trebuie să scadă, iar salariaţii plătiţi de bugetul de stat nu sunt cei mai săraci.

Fondul Monetar Internaţional a amânat termenul privind eliminarea arieratelor statului până la finalul acordului, în aprilie 2011, programul prevăzut iniţial fiind sfârşitul acestui an, a declarat Franks.

"Ţintim ca până în aprilie 2011 toate arieratele să fie eliminate", a spus Franks.

FMI prevede că economia va reveni pe creştere în primul trimestru, după o scădere uşoară în ultimul trimestru din 2009, şi prognozează pentru finele anului 2010 un avans de 1,3%.

"Pentru ultimul trimestru al anului trecut creşterea a fost uşor negativă. Anumiţi indicatori principali sugerează faptul că economia va reveni pe creştere în primul trimestru din 2010", a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.



Antena3.ro

×
x close