Antena 3 CNN Economic Biz News Retragerea apelor din New York dezvăluie dezastrul provocat de Sandy. Pagubele generate de uragan, mai mari decât prevăzuseră analiştii

Retragerea apelor din New York dezvăluie dezastrul provocat de Sandy. Pagubele generate de uragan, mai mari decât prevăzuseră analiştii

Retragerea apelor din New York dezvăluie dezastrul provocat de Sandy. Pagubele generate de uragan, mai mari decât prevăzuseră analiştii
Foto: Ap/Agerpres
02 Noi 2012   •   14:41

Pagubele generate de uraganul Sandy ar putea fi mai mari decât s-a prevăzut. Acestea s-ar putea ridica la 50 de miliarde de dolari, informează AFP. Sandy ar putea deveni uraganul cel mai costisitor după Katrina, care a devastat oraşul New Orleans în 2005.

În zone precum New Jersey sau New York, retragerea treptată a apelor dezvăluie pagubele cauzate de Sandy.

Compania de consultanţă în managementul riscului Eqecat, care este lider în acest domeniu, şi-a revizuit calculele. După ce, luni, estimase pagubele provocate de Sandy la 10-20 de miliarde de dolari, joi a crescut considerabil estimarea şi a anunţat o sumă cuprinsă între 30 şi 50 de miliarde de dolari.

Pagubele cauzate de uraganul Irene în 2011 au fost evaluate la 10 miliarde de dolari, iar distrugerile provocate de Ike, care a devastat Statele Unite în 2008, s-au ridicat la 20 de miliarde de dolari, potrivit Eqecat.

"Este foarte posibil ca pagubele asigurate cauzate de Sandy să fie mai importante şi mai ridicate decât tot ce am putut vedea de la Katrina", a precizat David Smith, vicepreşedintele Eqecat, în timpul unei conferinţe telefonice.

Agenţia de evaluare Moody's estimează costul uraganului Sandy la 50 de miliarde de dolari: 30 de miliarde pagube, în special prejudicii aduse gospodăriilor, şi 19,9 de miliarde "pierderi de producţie" care vor fi în principal suportate de sectorul financiar.

"Indicatorii economici săptămânali şi lunari vor fi afectaţi de Sandy, dar impactul asupra PIB-ului va fi foarte limitat", a explicat joi Mark Zandi, economist-şef la Moody's Analytics.

Katrina, cu "pagube asigurate" între 40 şi 60 de miliarde de dolari, este până acum cea mai costisitoare catastrofă din istorie.




 

 

 

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close