"O sumă de șase miliarde de lei sunt bani alocați de la Bugetul Statului și patru milioane lei, din venituri proprii. Din bugetul total, 2,849 miliarde sunt destinați investițiilor, aproximativ 640 de milioane de euro, adică un procent de 44,6% din bugetul total consolidat al Ministerului Transporturilor", a spus Mănescu, potrivit Agerpres.
Ministrul a precizat că pentru investițiile la calea ferată au fost alocați 1,373 miliarde lei.
"Această sumă va fi folosită în general pentru reabilitarea pe calea ferată. 89 milioane lei au fost alocați pentru stațiile de cale ferată și 8,5 milioane lei pentru informatizarea gărilor. De asemenea, au fost prevăzute sume pentru reabilitarea podurilor, inclusiv a celor peste Dunăre, cum este cel de pe ruta București — Constanța, Podul peste Borcea, care sunt lucrări urgente. Pentru 2014, am alocat 37 de miliarde lei, finanțare din fondul de coeziune și de la bugetul de stat", a explicat Ramona Mănescu.
Aceasta a arătat că pentru transporturile navale au fost alocați 655 milioane lei (aproximativ 147 milioane euro), inclusiv modernizarea de-a lungul Dunării, în Axa prioritară TEN 3 Dunăre.
Pentru Metrou, la capitolul investiții au fost alocați 729,7 milioane lei, pentru a fi continuate lucrările la magistrala 4, la tronsonul Parc Bazilescu — Străulești, Drumul Taberei — Universitate, a precizat ministrul Transporturilor, care a amintit, de asemenea, că pentru achiziția de noi trenuri de metrou au fost alocați 67,9 milioane lei.