Antena 3 CNN Economic Biz News Putin vrea să disciplineze Ucraina prin South Stream

Putin vrea să disciplineze Ucraina prin South Stream

Putin vrea să disciplineze Ucraina prin South Stream
12 Noi 2009   •   01:44

Premierul rus Vladimir Putin a emis un nou avertisment la adresa Ucrainei pentru presupusul furt al gazului destinat Europei. Rusia va opri livrările de gaz către Ucraina dacă Kiev fură gaz din conductele pentru Europa fără a plăti pentru el, avertiza Vladimir Putin.

"Dacă ei nu plătesc, atunci nu vor primi,. Dacă nu vor primi, atunci cel mai probabil vor lua din gazoductele de export, şi atât timp cât aceasta începe, vom întrerupe livrările", preciza Putin .
Acesta a avertizat de altfel de multe ori în ultimele săptămâni că Ucraina, lovită puternic de criză, ar putea să aibă probleme în a plăti facturile de gaz către Moscova.

"Contez foarte mult că principalul nostru partener de tranzit, Ucraina, îşi va îndeplini obligaţiile contractuale," declara Putin la o conferinţă de presă cu cancelarul austriac Werner Faymann.
Putin a mai declarat că Faymann a fost de acord să continue acordul ruso-austriac pentru South Stream, gazoductul pe care Moscova contează să livreze gaz Europei de SE prin ocolirea Ucrainei.

South Stream va ajuta la "disciplinarea" Ucrainei şi altor state ce tranzitează gazul rusesc, sublinia Putin .

"Diversificarea livrărilor noastre de hidrocarburi va creşte stabilitatea. Printre altele aceasta îi va disciplina pe partenerii noştri de tranzit".
Rusia livrează un sfert din necesarul UE de gaz, 80 procente trecând prin Ucraina.
Antena3.ro

×
Parteneri
x close