Antena 3 CNN Economic Biz News Putin: Recesiunea Rusiei s-a încheiat

Putin: Recesiunea Rusiei s-a încheiat

Putin: Recesiunea Rusiei s-a încheiat
21 Apr 2010   •   15:57

Premierul rus Vladimir Putin a declarat că o serie de indicatori economici arată că recesiunea din Rusia s-a încheiat, dar criza nu s-a terminat încă.
Putin a citat previziunea oficială a unei creşteri a PIB de 3.1 procente în 2010, rezultatele preliminare ale creşterii producţiei industriale de 5.8 la sută.
"Toate acestea ne permit să spunem că recesiunea din economia noastră s-a încheiat," arăta Putin în raportul său anual în faţa Dumei de Stat. "Aceasta nu înseamnă că criza s-a încheiat."
Amintind rezultatele pozitive din 2009 din diferite sectoare, precum agricultură, industria auto şi cea militară, Putin a declarat că guvernul va continua să sprijine industriile ruse.

"Vom continua să folosim măsuri anti-criză selective, dacă sunt pe agendă. De exemplu, vom continua să sprijinim piaţa de construcţii şi industria auto", arăta Putin.
Putin a mai subliniat că stabilitatea macroeconomică este esenţială pentru creşterea economică.
"Condiţiile de bază pentru o viitoare dezvoltare sunt politici macroeconomice responsabile şi un buget echilibrat. Nu ne putem permite să trăim cu un deficit bugetar constant de 6 procente."
Premierul avertiza Rusia să îşi păstreze independenţa economică prin reducerea deficitului. "Toţi trebuie să ducem o politică economică şi financiară responsailă pentru a nu întinde mâinile la cineva, pierzându-ne suveranitatea noastră economică şi apoi cea politică" .
Putin a descris relaţia Rusiei cu FMI ca fiind "foarte bună ", dar a remarcat că şi unii oficiali financiari europeni par a nu se simţi confortabil să primească bani de la FMI.
Premierul rus şi-a mai exprimat mulţumirea pentru testele celui mai avansat avion de luptă rusesc. "Testele de zbor ale avionului de generaţia a cincea sunt în continuare un succes," sublinia oficialul.
Avionul rusesc T-50 a efectuat primul zbor în ianuarie. Acesta este menit a revaliza cu avionul american F-22 Raptor, singurul avion de a cincea generaţie aflat în serviciu în lume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close