Antena 3 CNN Economic Biz News Prime ilegale la Protecţia Copilului Prahova. Angajaţii trebuie să returneze până la 6.000 lei

Prime ilegale la Protecţia Copilului Prahova. Angajaţii trebuie să returneze până la 6.000 lei

Prime ilegale la Protecţia Copilului Prahova. Angajaţii trebuie să returneze până la 6.000 lei
10 Iun 2010   •   13:17

Trebuie să aducă bani de acasă. Este situaţia celor 1.700 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASPC Prahova). Curtea de Apel Ploieşti a stabilit că primele de Paşte şi de Crăciun, dar şi indemnizaţia pentru masa caldă, primite de funcţionarii publici în cursul anului 2007, sunt ilegale.  Fiecare angajat va trebui să returneze între 5.000 şi 6.000 de lei.

În urma unui control al Camerei de Conturi Prahova s-a stabilit că toate suplimentele salariale acordate sunt ilegale şi trebuie date inapoi.
Mai exact, este vorba de contravaloarea mesei calde de 7 lei pe zi şi de câte 650 de lei prime de Paşte si de Crăciun. Aceşti bani au fost acordaţi în baza prevederilor contractului colectiv de muncă. Decizia a fost atacată în instanţă, dar procesul a fost pierdut la Curtea de Apel Ploieşti.
"Din primele calcule pe care le-am facut este vorba de o suma de aproximativ 18 milioane de lei vechi pe care trebuie sa-i returneze personalul contractual si 41 de milioane pe care trebuie sa-i returneze functionarii publici", spune Directorul Adjunct al  DGASPC Prahova

Oamenii se gândesc cu groază că, pe lângă acest lucru, salariile le vor fi diminuate şi cu 25%. Aşa că deja îşi pun problema zilei de mâine.

"Vestea pe care am primit-o vreau sa va spun ca nu a fost delco placuta, pot sa va spun ca am fost socati in momentul in care am primit aceasta veste si avand in vedere si propunerea de lege care urmeaza sa vina cu reducerea de 25% va dati seama ca este un mare soc pentru noi", spune Ionica Costache, şef Birou Rezidenţial DGASPC Prahova.

Potrivit raportului Camerei de Conturi Prahova, în aceaşi situaţie vor fi şi alţi funcţionari publici, de la mai multe primării din judeţ, care au primit, la fel de ilegal, diverse sporuri salariale sau tichete cadou.

Antena3

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close