Antena 3 CNN Economic Biz News Previziunea făcută de un ANALIST economic: "Ne îndreptăm spre o catastrofă de proporţii biblice"

Previziunea făcută de un ANALIST economic: "Ne îndreptăm spre o catastrofă de proporţii biblice"

Previziunea făcută de un ANALIST economic: "Ne îndreptăm spre o catastrofă de proporţii biblice"
Foto: Business Insider
de O.P.    |    22 Noi 2012   •   12:04

Afirmaţia nu este făcută de un om care se lasă purtat de sentimente sau superstiţii, ci de un analist economic, foarte cunoscut în întreaga lume. Iar studiul său se bazează pe date concrete şi pe un scenariu ciclic la care omenirea a fost supus.

Jeremy Grantham crede că lumea a atins punctul în care numărul oamenilor de pe Terra a ajuns să fie atât de mare, încât planeta, cu resursele sale limitate, nu va mai putea să facă faţă.



Fenomenul oamenilor care se înmulţesc exponenţial şi care trăiesc prin folosirea resurselor limitate nu poate continua pentru eternitate - iar preţul metalelor, a petrolului şi a mâncării dovedeşte din plin acest lucru.

Grantham crede că planeta Pământ poate susţine aproximativ 1,5 miliarde de oameni, nu 7 miliarde, câţi sunt acum pe Terra (iar studiile arată că în viitorul apropiat vom atinge 10, 12 miliarde).

Istoria ultimilor 200 de ani arată că omenirea a fost controlată prin limitarea resurselor de hrană, iar acest lucru va fi aplicat încă o dată, iar noi vom fi martorii tăcuţi ai acestui scenariu.

Cei optimişti cred însă că ştiinţa va găsi o soluţie la această problemă.



×
Subiecte în articol: resurse naturale hrana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close