Antena 3 CNN Economic Biz News Preţurile terenurilor din Bucureşti au scăzut cu 30 de procente

Preţurile terenurilor din Bucureşti au scăzut cu 30 de procente

Preţurile terenurilor din Bucureşti au scăzut cu 30 de procente
23 Feb 2009   •   19:34

Terenurile din Bucureşti sunt... la pământ. În câteva luni preţul a scăzut, în anumite zone, şi cu 70%. Aşa se face că puteţi găsi acum terenuri şi la 50 de euro metrul pătrat. E drept, nu în buricul târgului, dar e vorba, totuşi, de un teren în Bucureşti.
În urmă cu un an, cel mai ieftin teren în Bucureşti costa 100 de euro pe metru pătrat. Acum, în Prelungirea Ghencea şi Pantelimon un metru pătrat a ajuns să coste şi 50 de euro. Oficial. Căci după o primă negociere, vânzătorul e dispus să lase din preţ.
Atât în Ghencea, cât şi în Pantelimon, sunt câteva mii de oferte pentru suprafeţe de 4 până la 600 de metri pătraţi. Cererile sunt însă foarte puţine.
În alt colţ de Bucureşti, se găsesc terenuri mai scumpe cu 20 de euro. În ultimele luni, în Giuleşti, preţurile au tot scăzut până au ajuns la 70 de euro metrul pătrat. Ceva mai scump, sunt terenurile din nordul Bucureştiului.
În cartierul Pipera, preţurile au coborât cu aproape 70 de procente. De la 300 de euro metrul pătrat la 100.
La marginea Capitalei, în comuna Berceni, un metru pătrat şi la 20 de euro. De trei ori mai puţin decât în urmă cu un an. În comuna Dascălu, imediat după Tunari, găsim acelaşi preţ. În Snagov, un metru pătrat a ajuns 25 de euro.
Dacă mergem spre centrul Bucureştiului, preţurile sar de o mie de euro. E mult, dar totuşi mai puţin decât anul trecut, când metrul pătrat costa 2500 de euro.
Pe mulţi, criza i-a prins cu mii de metri pătraţi cumpăraţi. Acum câteva luni părea o afacere sigură şi extrem de profitabilă. Cei care au cumpărat la preţuri foarte mici, încă sunt în câştig. Numai să cumpere cineva.
Per ansamblu, în Bucureşti, preţurile au scăzut în ultimele luni cu aproximativ 30 de procente.
Observator

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close