Antena 3 CNN Economic Biz News Presa internaţională, despre scăderea salariilor cu 25%: O decizie inevitabilă dacă nu vreţi să ajungeţi ca Grecia

Presa internaţională, despre scăderea salariilor cu 25%: O decizie inevitabilă dacă nu vreţi să ajungeţi ca Grecia

Presa internaţională, despre scăderea salariilor cu 25%: O decizie inevitabilă dacă nu vreţi să ajungeţi ca Grecia
07 Mai 2010   •   15:47

Situaţia economică din România este analizată atent de presa internaţională. Cele mai importante publicaţii au dezbătut pe larg măsurile de austeritate anunţate joi de preşedintele Traian Băsescu. Jurnaliştii apreciază că decizia era inevitabilă, în condiţiile în care Romînia nu doreşte să ajungă în situaţia Greciei.

Potrivit AFP, reducerea salariilor din sistemul bugetar cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută reprezintă o ultimă încercare a autorităţilor de la Bucureşti de a evita un scenariu asemănător celui din Grecia.

Jurnaliştii americani de la Associated Press au subliniat faptul că anunţul a fost făcut chiar în timpul vizitei FMI în România, iar britanicii de la BBC notează că reducerile vor asigura livrarea următoarei tranşe din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional.


Financial Times scrie că măsurile de reducere a veniturilor în sistemul bugetar au fost luate pentru a evita o creştere a taxelor, iar Reuters citează declaraţia preşedintelui României, care a precizat că planul de austeritate era inevitabil.

Antena3

×
Subiecte în articol: presa faliment FMI
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close