Ponta a precizat că restul de bani de până la 15% va fi primit de către bugetari în funcţie de rezultatele economice, dar cu siguranţă în cursul anului 2012, în luna octombrie sau în luna noiembrie.
Ponta a precizat că ministrul propus pentru Finanţe, Florin Georgescu, a negociat o ţintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adică o extensie de 0,35%, el subliniind că acest procent este mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esenţiale.
Victor Ponta a subliniat că deficitul nu va depăşi sub nicio formă procentul de 3% din PIB.
Premierul desemnat a arătat că discuţia de luni dimineaţă cu delegaţia FMI, BM şi CE este o discuţie finală, el arătând că acordul de principiu a fost finalizat. Ponta a mai spus că, dacă Parlamentul va acorda votul de învestitură Guvernului, scrisoarea de intenţie va fi aprobată de către Executiv în prima şedinţă de marţi.
UPDATE: 10:02 Premierul desemnat Victor Ponta şi Florin Georgescu, nominalizat pentru portofoliul Finanţelor, se întâlnesc, luni dimineaţă, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.
Discuţii au început în cursul dimineţii, la Palatul Parlamentului, cu o oră înainte de audierea în comisiile parlamentare a miniştrilor nominalizaţi în Cabinetul Ponta. Negocierile care au avut loc cu FMI, la sfârşitul săptămânii, s-au încheiat cu succes, după două zile de discuţii la BNR partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv.
Discuţiile cu organismele financiare internaţionale s-au încheiat cu succes şi asta reprezintă o angajare fermă a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor, pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizând asigurarea stabilităţii economice şi financiare a ţării, declara, sâmbătă, Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe.
"Practic, acordul este negociat şi încheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor şi reformelor structurale, sectoriale cuprinse în acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectând ţinta limită de 3% în relaţia cu Uniunea Europeană pentru acest an şi de asemenea respectând angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional", adăuga Georgescu.