Antena 3 CNN Economic Biz News Plan de 200 miliarde dolari propus de Comisia Europeană pentru ieşirea din criză

Plan de 200 miliarde dolari propus de Comisia Europeană pentru ieşirea din criză

Plan de 200 miliarde dolari propus de Comisia Europeană pentru ieşirea din criză
26 Noi 2008   •   14:53

Comisia Europeană a propus statelor membre un plan de relansare de 200 de miliarde de dolari pentru ieşirea din criza financiară. Banii sunt destinaţi stimulării economiei din cele 27 de ţări membre. Planul a fost anunţat, miercuri după-amiază, de preşedintele Comisiei Europene, Jose Barosso. Propunerile executivului european vor trebui aprobate de liderii europeni la summitul ce va avea loc luna viitoare.
Planul de relansare economică a Uniunii Europene, prezentat miercuri de Comisia Europeană, va dispune de un buget de 200 miliarde euro, reprezentând 1,5% din produsul intern brut al UE, a anunţat preşedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso, citat de corespondentul Agerpres, Petronela Gruev.
Cea mai mare parte a acestei sume, 170 miliarde euro, va fi asigurată de statele membre, iar restul de 30 miliarde va fi pus la dispoziţie de UE şi de Banca Europeană pentru Investiţii.
Comisia Europeană intenţionează să obţină acordul statelor membre UE la viitorul summit european, din 11-12 decembrie, pentru ca implementarea măsurilor propuse în plan să poată începe cât mai repede.
Antena3

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close