Antena 3 CNN Economic Biz News Pensiile private, "cea mai mare afacere din istorie". Ministrul Muncii: Sistemul a fost impus de UE

Pensiile private, "cea mai mare afacere din istorie". Ministrul Muncii: Sistemul a fost impus de UE

Pensiile private, "cea mai mare afacere din istorie". Ministrul Muncii: Sistemul a fost impus de UE
24 Mar 2009   •   22:40

?Eu nu sunt un fan al pensiilor private, mi se pare cea mai mare afacere posibilă din istorie. Să îmbuibi cu bani o firmă privată timp de 20 de ani şi să nu-i ceri altceva, să nu plătească nimic?, a declarat, marţi, analistul economic Ilie Şerbănescu, la Sinteza Zilei.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, prezent la emisiune, a declarat că este de acord cu ceea ce spune Ilie Şerbănescu precizând că nici el nu este ?un fan al acestui sistem de pensii?.

?Oamenii care au fost obligaţi de stat să se asigure, o să afle abia peste 20 de ani dacă o să se aleagă cu ceva sau nu?, a continuat Ilie Şerbănescu.

Ministrul Ilie Sârbu a explicat însă că nu a dorit acest sistem, însă acesta a fost impus României de Uniunea Europeană.

?Părerile sunt împărţite în privinţa sistemului acesta multi pilon. Dezbaterea în România durează de 12 ani. Eu am fost acuzat de multe ori de oameni din conducerea Uniunii Europene că nu am introdus mai repede acest sistem, atunci când am fost ministru, pentru că am vrut mai multe garanţii. Nu sunt un fan al acestui sistem dar el este o urmare al tuturor negocierilor pe care le-am avut cu UE?, a conchis ministrul Muncii, Marian Sârbu.




Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close