Antena 3 CNN Economic Biz News PDL pregăteşte un "Plan C" de relansare economică

PDL pregăteşte un "Plan C" de relansare economică

PDL pregăteşte un "Plan C" de relansare economică
02 Iul 2010   •   11:53

Actuala putere lucrează în secret la un ?plan C? de măsuri anticriză. Soluţii care vor fi prezentate de-abia luni în şedinţa Coaliţiei. Ziariştii de la "Puterea" scriu în ediţia de vineri că printre măsuri se numără renunţarea la impozitul forfetar, scăderea taxelor şi impozitelor agenţilor economici din TVA pe care o au de recuperat de la stat, dar şi deducerea pentru persoanele fizice a cheltuielilor pentru repararea casei.

Comisia formată din parlamentarii arcului guvernamental a fost creată pentru a-i linişti pe senatorii şi deputaţii PDL care au reclamat faptul că nu au fost consultaţi privind măsurile de austeritate luate de Guvern, scriu jurnaliştii de la ziarul Puterea.

Grupul, condus de democrat-liberala Sulfina Barbu are misiunea de a întocmi o listă de măsuri pentru relansarea economiei. La Planul C de măsuri anticriză se lucrează, însă, în mare secret.

Una dintre propuneri vizează crearea de firme noi. Mai exact, societăţile cu un capital de până la 500.000 de euro şi cu minimum 25 de angajaţi vor fi scutite de la plata impozitului pentru profitul reinvestit pe o perioadă de 5 ani.

 

Unii democrat-liberali vor eliminarea impozitului forfetar. Se pare că deja această măsură a fost discutată cu ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu. Alţii vor ca măsură anticriză deducerea cheltuielilor pentru persoanele fizice care îşi reparară casa.

Un set de măsuri a propus şi Varujan Pambuccian. Printre acestea se numără retragerea statului din companiile în care este acţionar minoritar în cel mult un an.

Antena 3

Foto: Intact Images

×
Subiecte în articol: guvern
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close