Antena 3 CNN Economic Biz News ONT Carpaţi îşi schimbă proprietarul

ONT Carpaţi îşi schimbă proprietarul

ONT Carpaţi îşi schimbă proprietarul
01 Feb 2007   •   16:23

Pachetul majoritar de acţiuni la ONT Carpaţi a fost vândut pentru trei milioane de euro. Tranzacţia a fost făcută pe Rasdaq, iar cumpărătorul nu a fost anunţat. Vânzătorul, un off-shore cipriot, păstrează tăcerea asupra afacerii. 70 de procente din acţiunile ONT Carpaţi s-au vândut pentru 3,2 milioane de euro. Firma cipriotă New Marathon Tours a rămas astfel fără participaţia majoritară. În acţionariat a rămas omul de afaceri Gheorghe Răcaru, cu 5,3% din companie. Restul de 21,8% din titluri sunt controlate de alţi acţionari. Vânzarea ONT vine într-un moment în care firma nu este foarte stabilă. Acţionarii ONT au aprobat, la finalul anului trecut, contractarea unui credit de 8,5 milioane de euro de la Bank of Cyprus.

Aceşti bani ar trebui să acopere nişte împrumuturi bancare pe care firma nu a reuşit să le plătească, dar şi creanţe pe care le-a adunat. Împrumutul ar trebui să fie garantat prin punerea gaj a hotelului New Montana din Sinaia, aflat în portofoliul ONT Carpaţi. Dar şi prin pachete de acţiuni pe care ONT le deţine la alte holteluri din Bucureşti.

ONT Carpaţi a fost cel mai mare tur operator român. Înfiinţat în urmă cu mai bine de 70 de ani. Societatea a fost cumpărată în urmă cu şapte ani de off shore-ul cipriot de la SIF Trnasilvania. Plin de datorii. Referitor la New Marathon Tours, ca firmă înregistrată într-un paradis fiscal, este foarte greu de aflat acţionariatul companiei. Compania a fost înfiinţată în 1989, când accesul românilor în paradisuri fiscale era imposibil.

BizBazar

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close