"În proporţie de 90%, mina de la Uricani va intra în programul de restructurare a CNH, care se va derula până in 2018", a declarat Staicu.
El a adăugat că mina ar putea intra în programul de accesare a ajutorului de stat prevăzut de regulamentul european, astfel încât să funcţioneze până cel târziu în 2018.
"Dacă până atunci va deveni viabilă, mina va ieşi din programul de ajutor de stat", a mai spus Staicu.
Oficiali ai Ministerului Economiei şi delegaţia FMI aflată la Bucureşti au discutat la începutul săptămânii programul de restructurare a CNH.
"Am agreat cu FMI şi CE să prezentăm un program de restructurare legat de CNH, unde sunt şapte mine, ca patru mine să rămână viabile, iar trei să intre în proces de închidere până în 2018, cu subvenţie de la bugetul de stat", a afirmat marţi ministrul Economiei, Ion Ariton, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.
Ministrul a menţionat că FMI doreşte o perioadă mai scurtă de acordare a subvenţiilor.
"Nu ne dorim să ne întindem cu acest progam până în 2018, dar important este ca în aceste zone să creăm soluţii alternative, ca forţa de muncă să aibă soluţii. Nu am discutat de numărul de personal, acolo este vorba de câteva mii de oameni, dar nu s-a discutat punctual acest lucru, ci soluţiile de reintegrare", a mai spus Ariton.
O explozie a avut loc sâmbătă după-amiază la Mina Uricani, iar cinci mineri au murit după ce au fost surprinşi în subteran.
CNH, deţinută integral de stat, are aproximativ 8.800 de angajaţi şi administrează minele de la Lonea, Petrila, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani.
Datoriile companiei către bugetele statului au urcat cu 10% anul trecut şi au ajuns la 4,13 miliarde de lei.