Antena 3 CNN Economic Biz News Obama doreşte restabilirea siguranţei pentru clasa de mijloc

Obama doreşte restabilirea siguranţei pentru clasa de mijloc

Obama doreşte restabilirea siguranţei pentru clasa de mijloc
26 Ian 2010   •   20:00

Preşedintele american a promis să ?întoarcă erodarea generală a securităţii clasei de mijloc? în ceea ce este calificat a fi un efort mărit de a se reconecta cu americanii ce suferă din cauza economiei şi şomajului ridicat.
Ca ?prefaţă? a unei teme ce va domina Mesajul despre starea poporului din această săptămână, Obama a dezvăluit o serie de iniţiative calificate a fi modeste menite a ajuta familiile să plătească pentru îngrijirea copilului, să ramburseze împrumuturile studenţeşti şi să îngrijească bătrânii.
?Niciunul din aceşti paşi nu va rezolva singur problemele clasei de mijloc,? a recunoscut Obama. ?Dar sperăm ca aceşti paşi să restabilească o parte din siguranţa ce a dispărut în ultimii ani. Deoarece, în final, aşa măsurăm Joe (Biden) şi cu mine progresul- nu cum stau pieţele, ci cum o duce poporul american?-
Obama arăta că încearcă să construiască ?o nouă fundaţie pentru economia americană? şi şi-a asumat meritele pentru salvarea sau crearea a două milioane de locuri de muncă prin programele sale. Dar a recunoscut că alte şapte milioane de slujbe au fost desfiinţate, fapt calificat a fi ?o epidemie ce cere un răspuns imediat şi susţinut.?
Concentrându-se pe ceea ce Biden a numit ?generaţia sandwich ? ? familii ce se luptă să trimită copiii la facultate şi să aibă grijă de bătrâni ? Obama speră să demonstreze că înţelege pe americanii obişnuiţi, comenta NY Times.
Liderul american a remarcat că clasa de mijloc suferea încă înainte de recesiune.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close