Antena 3 CNN Economic Biz News Numărul bugetarilor concediaţi nu apare în bugetul pe 2010

Numărul bugetarilor concediaţi nu apare în bugetul pe 2010

Numărul bugetarilor concediaţi nu apare în bugetul pe 2010
13 Noi 2009   •   11:49

Bugetul pe 2010 nu prevede numărul bugetarilor care vor fi concediaţi. Conform unor surse citate de Gândul, pentru a respecta ţintele impuse de FMI, Guvernul demis Boc 2 face estimări nerealiste în privinţa taxelor şi impozitelor.

Guvernul demis a calculat bugetul pe 2010 pe baza unei creşteri a Produsului Intern Brut de 0,5%, respectiv 28 de miliarde de lei, faţă de o scădere a economiei de 8,5% în anul 2009. Secretarul de stat, în ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, citat de Gândul, a estimat că plusul de 0,5% înseamnă venituri de 166 miliarde de lei şi cheltuieli de aproape 198 miliarde de lei.

Numai pentru asistenţa socială se vor cheltui aproape 65 de miliarde de lei, inclusiv pentru pensii, adică apăroximativ 35% din totalul veniturilor.

Guvernul demis Boc 2 a inclus în proiectul de buget pe anul viitor toate ţintele impuse de Fondul Monetar Internaţional, a mai afirmat Gheorghe Gherghina.

Însă, ministrul demis al Finanţelor, Gheorghe Pogea, cât şi cel al Economiei, Adriean Videanu, au declarat că în 2010, TVA şi cota unică nu vor creşte.

Ministrul interimar Gheorghe Pogea a declarat recent că 10% din bugetari vor fi disponibilizaţi anul viitor, respectiv 140.000 de persoane. Însă bugetul nu prevede lista bugetarilor care vor fi concediaţi. Secretarul de stat Gheorghe Gherghina spune că tăierile de salarii, acestea vor reprezenta 0,68% din PIB şi sunt deja aprobate prin legea salarizării unitare.

În aceste condiţii, pentru a rămâne în ţintele fixate de FMI, Executivul demis a "umflat" veniturile care vor intra la bugetul de stat, au declarat surse apropiate discuţiilor dintre Guvern şi FMI, pentru Gândul.

Antena3

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close