Într-un interviu acordat la Singapore, Roubini a precizat că există una din trei şanse ca aceşti factori să se combine şi să afecteze creşterea economică, din 2013. Economistul a mai menţionat că alte posibile urmări pot fi o creştere economică "anemică dar în regulă", sau un scenariu optimist, în care expansiunea să se îmbunătăţească-
"Există deja elemente de fragilitate. Toată lumea avertizează că datoriile publice şi private sunt prea mari. Problemele s-ar putea acutiza cel târziu în 2013", a declarat econimistul.
SUA se confruntă deja cu o rată crescută a şomajului, iar creşterea preţurilor petrolului şi alimentelor, majorarea dobânzilor în Asia şi problemele comerciale apărute după cutremurul din Japonia reprezintă factori care pot pune în pericol economia mondială.
Începând cu luna mai, valoarea acţiunilor la nivel mondial a scăzut cu peste 3.300 miliarde de dolari, iar Roubini consideră că pieţele financiare ar putea, de la jumătatea anului viitor, să se îngrijoreze în privinţa unei convergenţe a riscurilor, în 2013.
Nouriel Roubini este economistul care, în 2006, a prezis o prăbuşire "catastrofală" a pieţelor financiare. Doi ani mai târziu, în 2008, falimentul băncii americane Lehman Brothers a dus la declanşarea celei mai grave crize financiare, după cea din anii '30.