Antena 3 CNN Economic Biz News Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR

Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR

Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR
17 Feb 2009   •   13:21

Cursul euro a continuat să crească la începutul şedinţei interbancare de marţi, atingând un maxim de 4,3380 - 4,34 lei/euro. La curst timp, euro a început să scadă, iar dealerii suspectează că ar fi vorba de o intervenţie BNR. Banca Naţională a afişat, marţi, o rată de referinţă de 4,3096 lei pentru un euro.
Primele transferuri s-au realizat la 4,33 - 4,3350 lei/euro, cu aproape doi bani mai mult faţă de cotaţiile de la închiderea de luni, de 4,3120 - 4,3165 lei/euro.
Potrivit Mediafax, un dealer a declarat: "Leul se depreciază, în ton cu regiunea, însă mai puţin decât valutele ţărilor vecine, care înregistrează pierderi de circa 1%. Cursul a urcat la un maxim de 4,34 lei/euro, însă ulterior a început să scadă. E posibil ca BNR să fi intervenit indirect, prin vânzare de euro".
Banca Naţională a României a afişat, luni, o rată de referinţă de 4,31 lei pentru un euro, în creştere cu 2 bani faţă de cotaţia de vineri. La deschiderea şedinţei interbancare de luni, moneda naţională s-a menţinut în apropierea nivelului 4,3 lei/euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs euro
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close