Antena 3 CNN Economic Biz News Moldova respinge acuzaţiile ruse privind calitatea vinului

Moldova respinge acuzaţiile ruse privind calitatea vinului

 Moldova respinge acuzaţiile ruse privind calitatea vinului
09 Iul 2010   •   20:17

Moldova a respins acuzaţiile rus că sute de mii de sticle de vin moldovenesc nu pot fi vândute deoarece sunt de proastă calitate sau conţin substanţe dăunătoare.
Ministrul agriculturii, Valeriu Cosarciuc, a declarat că Chişinău nu a primit nicio explicaţie oficială de la Rusia, care a suspendat procedurile de vamă pentru vinul moldovenesc.

Circa 46 de camioane şi mai multe vagoane cu vin îmbuteliat sau vrac au fost oprite la vamă.

Cosarciuc arăta că Rusia este singurul partener comercial al Moldovei care blochează importurile de  vin pe motiv de calitate proastă.

"Produsele noastre sunt de înaltă calitate.52 procente din exporturile noastre de vin merg spre Uniunea Europeană ţo alte state şi nu am avut niciodată asemenea probleme".

Disputa a venit pe fondul criticilor ruseşti pentru un decret al preşedintelui moldovean care desemnează data de 28 iunie ca fiind Ziua Ocupaţiei Sovietice.

De asemenea, el a mai cerut Rusiei să retragă trupele sale din republica separatistă Transnistria.

La doar câteva zile după aceasta, şeful agenţiei ruse pentru protecţia consumatorilor şi sănătate declara că au fost descoperite substanţe dăunătoare în multe mostre de vin moldovenesc şi că sute de mii de sticle vor fi returnate Moldovei.

Primarul Moscovei, Iuri Lujgov a cerut de asemenea ruşilor să boicoteze bunurile moldoveneşti până ce Chişinău nu îşi cere scuze.

Cosarciuc declara că speră ca cele două părţi să depăşească aceste "neînţelegeri " şi că Moldova va putea să aibă relaţii comerciale civilizate cu Rusia.

Antena3.ro

 

 

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close