Câştigul salarial mediu a scăzut în august cu 1,4%, adică 22 lei faţă de luna anterioară şi a ajuns la valoarea de 1.534 lei net. Cele mai semnificative scăderi ale salariului mediu net au fost înregistrate în fabricarea autovehiculelor de transport rutie. Cu aproape 10 procente s-au diminuat salariile în acest sector.
Şi în sectorul financiar, asigurări şi fonduri de pensii s-au înregistrat scăderi. Angajaţii au avut salarii mai mici cu aproape 9 procente. În aceeaşi situaţie sunt şi salariaţii din producţia şi furnizarea energiei electrice şi termice şi gaze. Această scădere salarială a fost determinată de nerealizarea producţie, încasări mai mici, dificultăţil financiare, dar şi lipsa de comenzi cu care s-au confruntat unele unităţi economice.
Ce-i drept, în luna anterioară, s-au acordat şi câteva beneficii salariale: prime de vacanţă, sume din profitul net şi tichete de masă. Fapt care a dus la o creştere a salariului în iulie.
Cele mai importante creşteri au fost în extracţia cărbunelui, extracţia minereurilor metalifere, în fabricarea produselor din tutun, dar şi activităţi de
servicii în tehnologia informaţiei.
În Învăţământ, indicatorul a scăzut cu 3,1%, în timp ce în administraţia publică salariile s-au redus cu 0,6%. Sănătatea şi Asistenţa Socială au avansat uşor, cu 0,1%.