Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Finanţelor vrea să vândă titluri de stat de 5,4 miliarde lei, în februarie

Ministerul Finanţelor vrea să vândă titluri de stat de 5,4 miliarde lei, în februarie

Ministerul Finanţelor vrea să vândă titluri de stat de 5,4 miliarde lei, în februarie
28 Ian 2009   •   15:38

Trezoreria statului a stabilit pentru luna februarie licitaţii de titluri de stat în valoare de 5,4 miliarde lei. Este vorba despre patru emisiuni de certificate de trezorerie în valoare de 5 miliarde lei şi două emisiuni de obligaţiuni, de 200 de milioane lei fiecare.
Emisiunile de certificate vor fi lansate în prima zi a fiecărei săptămâni din lună. Prima licitaţie va fi organizată pe 2 februarie, titlurile având o maturitate de 6 luni şi o valoare de 1,5 miliarde lei.
În cea de-a doua licitaţie, organizată la 9 februarie, se vor vinde titluri de aceeaşi valoare dar scadente la un an.
La 16 şi 23 februarie, Ministerul Finanţelor Publice va vinde certificate de trezorerie pe o lună, respectiv pe trei luni, cu valori de un miliard de lei fiecare.
Licitaţiile pentru obligaţiuni vor fi lansate în zilele de joi, 5 şi 19 februarie, fiind anunţate valori egale, de câte 200 de milioane de lei. Maturitatea va fi de 5 ani pentru prima emisiune şi de 3 ani pentru a doua.
În ianuarie, Finanţele au plasat certificate de trezorerie de 5,714 miliarde lei şi obligaţiuni scadente la cinci ani în valoare de 152 de milioane de lei.
În 2008, Ministerul Finanţelor a organizat 49 de licitaţii şi a plasat titluri de stat în valoare totală de circa 12,5 miliarde de lei.
Finanţele au plasat, miercuri, certificate de trezorerie scadente la şase luni, în valoare 652,5 milioane lei, cu 30,5% peste valoarea programată, pentru care va plăti un randament mediu de 11,36%.
Randamentul maxim acceptat la licitaţia de miercuri a fost de 11,5%, iar oferta băncilor a ajuns la circa 1,4 miliarde lei.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close