Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Finanţelor vrea să calculeze impozitele pe apartamente şi terenuri la valoarea de piaţă

Ministerul Finanţelor vrea să calculeze impozitele pe apartamente şi terenuri la valoarea de piaţă

Ministerul Finanţelor vrea să calculeze impozitele pe apartamente şi terenuri la valoarea de piaţă
18 Ian 2010   •   21:19

Cine nu are bani, mai pune o taxă. Sau mai măreşte un bir. Ministrul de Finanţe a pus ochii acum pe românul proprietar şi vrea să crească valoarea de impozitare a caselor, apartamentelor sau terenurilor. Mai exact, să fie taxate la valoarea reală, de pe piaţă.

Pentru un apartament mai mic, de trei camere de la periferia Bucureştiului, impozitul de acum, de 100 de lei pe an, ar putea creşte de aproape cinci ori. Asta pentru că un metru pătrat este calculat la o valoare impozabilă de 800 de lei, un indice valabil în toată ţara. 800 de lei, adică nici 200 de euro. Asta în timp de valoarea de piaţă e aproape de 1.000 de euro.

Dacă se va pune în aplicare noua metodă de calcul, impozitul va creşte, fără excepţie. Rămâne de văzut cu cât, în funcţie de valoarea de piaţă a apartamentelor din fiecare oraş. Ministrul de Finanţe a ţinut să precizez că o să îi protejeze pe cei cu venituri mici care nu ar avea cum să plătească noile impozite.

Observator

×
Subiecte în articol: impozit ministru de finante
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close