Merkel a afirmat că propunerile de reformă trebuie să fie mai precise decât cele trimise anterior şi să prezinte modul în care guvernul de la Atena vrea să atingă obiectivele convenit cu creditorii în cadrul acordului pentru pachetul de bailout.
Liderii Uniunii Europene s-au întâlnit joi în cadrul unui summit la Bruxelles, în cadrul căruia au discutat şi despre situaţia Greciei.
"Luând în considerare modul în care a decurs discuţia, sper că lista de reforme va veni curând. Rezultatul negocierilor a fost că vom continua aşa cum am decis în 20 februarie", a declarat Merkel.
În acelaşi sens s-a pronunţat şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, care a afirmat că "ceea ce doresc partenerii europeni este ca reforme să fie în linie cu promisiunile făcute în februarie", potrivit Bloomberg.
De asemenea, premierul Tsipras s-a arătat optimist în urma discuţiilor cu liderii UE, precizând că guvernul său va putea să pună în practică propriile reforme structurale.
"Există o confirmare a faptului că toate părţile sunt dispuse să lucreze pentru a reda Greciei capacitatea de a accesa surse de finanţare în cel mai scurt timp posibil", a declarat Tsipras.
Grecia a semnat în 2010 un acord de finanţare în valoare de 240 de miliarde de euro cu UE, BCE şi Fondul Monetar Internaţional, din care mai poate accesa o tranşă de 7,2 miliarde de euro. În prezent, datoria externă a Greciei este de aproximativ 315 miliarde de euro.