"Putem începe 2013 într-o notă mai încrezătoare, în special datorită progresului important care s-a făcut în 2012", a spus Draghi în cadrul unui discurs la Frankfurt.
"Liderii Europei au recunoscut faptul că uniunea monetară are nevoie în mod complementar de uniune fiscală, uniune financiară, uniune economică reală şi, eventual, de o uniune politică la un nivel mai profund", a continuat el.
Comentariile lui Draghi indică faptul că preşedintele BCE este din ce în ce mai încrezător că cele 17 naţiuni din cadrul uniunii monetare vor ieşi din recesiune la finalul anului. El a apărat strategia BCE de a cumpăra obligaţiuni, spunând că este în conformitate cu mandatul instituţiei de a stabiliza preţurile şi nu îi ameninţă independenţa.
În privinţa creşterii economice, estimările BCE pentru zona euro arată o scădere de 0,3 procente în 2013, însă Draghi a declarat că se aşteaptă la o recuperare graduală în a doua parte a anului.
Conform preşedintelui BCE, este nevoie de răbdare. Mai multe ţări progresează în planul de a îşi readuce sub control finanţele publice şi de a face reforme structurale care să crească competivitatea.
Europa face progrese pe care mulţi analişti le considerau imposibile în urmă cu doar un an, explică Draghi, referindu-se la revista The Economist, care susţinea că Europa după modelul Statelor Unite "este dincolo de orice posibilitate".