Antena 3 CNN Economic Biz News Lovitură pentru Rusia, într-un moment cheie. Nu s-a mai întâmplat asta până acum

Lovitură pentru Rusia, într-un moment cheie. Nu s-a mai întâmplat asta până acum

Lovitură pentru Rusia, într-un moment cheie. Nu s-a mai întâmplat asta până acum
de O.P.    |    19 Feb 2014   •   13:24

Rubla a continuat miercuri sa cada, ajungand la un nivel nemaivazut fata de euro, care a depasit pragul psihologic de 49 de ruble, pentru prima data in istorie. Analistii cred ca de vine este starea tot mai mare de ingrijorare care domina populatia tarii, scrie incomemagazine.ro.
Degringolata rublei, care a atins 8% la inceputul acestui an, s-a accentuat marti seara, dupa ce ministerul de finante a anuntat o noua achizitie de valuta straina, operatiune menita sa intareasca rezervele anticriza ale statului. Miercuri, moneda ruseasca a continuat sa se deprecieze. Autoritatile au asigurat ca monitorizeaza situatia si ca interventiile lor vor avea un efect redus asupra pietei de schimb.

Fenomenul de depreciere, care a atins majoritatea monedelor emergente, isi gaseste explicatia in ingrijorarea rusilor fata de aceasta evolutie. O stare de spirit care s-a adancit dupa ce, vineri, Banca centrala a avertizat ca este pregatita sa ridice dobanda ei de politica monetara, in cazul in care rubla isi va continua caderea libera, cu repercusiuni severe asupra inflatiei.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close