Însă, după prezentarea mai multor scandaluri, care au scos la iveală cazuri de corupţie, mită şi delapidare în inima Bisericii, tot mai mulţi greci vor ca cineva să fie numit "vinovat".
Mitropolitul Antim al Tesalonicului are să dea statului elen o datorie de câteva mii de euro, pentru că nu şi-a plătit taxele şi impozitele, pentru a-şi recupera banii datoraţi, statul a convenit să îi taie din salariu, astfel va lua în fiecare lună cu câteva sute de euro mai puţin.
De-a lungul anilor grecii s-au simţit jigniţi de beneficiile fiscale de care a beneficiat Biserica Ortodoxă. În plus faţă de ajutorul primit de la stat, anual tăiat din bugetul de stat, Biserica primeşte bani şi din partea Uniunii Europene.
Iar salariile preoţilor şi mitropoliţilor ajung la 230 de milioane de euro anual. Pentru că ţara se sufocă şi milioane de oameni au de suferit din cauza măsurilor de austeritate, guvernul elen încearcă să reducă salariile preoţilor, însă până acum nu s-a luat nicio măsură în acest sens.
Biserica Ortodoxă elenă este deţinătoarea unor averi considerabile, şi se consideră a fi al doilea cel mai mare proprietar din Grecia, chiar dacă nu se ştie exact cât teren deţine de fapt.
Se pare că în "visteria" Bisericii au intrat peste 130.000 de hectare de pădure şi teren arabil, în plus faţă de imobilele deţinute în fiecare oraş mare din Grecia.