Antena 3 CNN Economic Biz News Jeffrey Franks: Economia României dă semne de revenire. Deficitul bugetar e în scădere

Jeffrey Franks: Economia României dă semne de revenire. Deficitul bugetar e în scădere

1 minut de citit Publicat la 16:23 26 Noi 2010 Modificat la 16:23 26 Noi 2010
Jeffrey Franks: Economia României dă semne de revenire. Deficitul bugetar e în scădere
Foto: INTACT Images
Economia ţării dă semne de revenire. Asta susţine şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Oficialul spune că măsurile dure de austeritate adoptate de Guvern au început să dea rezultate. Deficitul bugetar este în scădere. Perspectivele României sunt mai bune decât cele ale unor state din zona euro, de ex Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia care întâmpină dificultăţi, întrucât deficitul bugetar a scăzut semnificativ şi economia îşi revine a spus Jeffrey Franks.Reprezentantul FMI a explicat că nu mai există un risc major pentru România pentru că ţara noastră a luat deja măsuri importante, chiar dure pentru a ieşi din criză Economia ţării dă semne de revenire. Asta susţine şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Oficialul spune că măsurile dure de austeritate adoptate de Guvern au început să dea rezultate. Deficitul bugetar este în scădere.

Perspectivele României sunt mai bune decât cele ale unor state din zona euro, de ex Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia care întâmpină dificultăţi, întrucât deficitul bugetar a scăzut semnificativ şi economia îşi revine a spus Jeffrey Franks.

Reprezentantul FMI a explicat că nu mai există un risc major pentru România pentru că ţara noastră a luat deja măsuri importante, chiar dure pentru a ieşi din criză.

Atât de dure încât veniturile bugetare cresc, iar chetuielile scad.

Tot Francks a mai spus că prin măsurile adoptate, situaţia fiscală a României s-a schimbat din una "explozivă" într-una care permite deficitului bugetar să coboare la sub 3% din 2012.

Aprobarea legii salarizării unitare, reforma pensiilor şi legea responsabilităţii fiscale vor avea un impact mare asupra percepţiei pieţelelor internaţionale despre cât de sustenabilă este România, a mai subliniat Francks.

Pe de altă parte, Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că niciun stat european nu riscă să intre în faliment, însă există ţări mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România şi altele, unde trebuie implementate politici mai dure. Semn că nu am depăşit cu totul criza.

Următoarea tranşă de la FMI,de circa 870 milioane euro, va fi eliberată la mijlocul lunii ianuarie, dacă Guvernul va îndeplini condiţiile asumate în scrisoarea de intenţie, printre care aprobarea bugetului pe 2011 şi a legii salarizăii unitare, plata arieratelor şi promulgarea reformei pensiilor.

×
x close