Antena 3 CNN Economic Biz News Iranul ameninţă cu un RĂZBOI al preţului petrolului

Iranul ameninţă cu un RĂZBOI al preţului petrolului

Iranul ameninţă cu un RĂZBOI al preţului petrolului
de O.P.    |    05 Dec 2013   •   13:06

Iranul a avertizat miercuri, înainte de o reuniune a Organizatiei tarilor exportatoare de petrol, (OPEC) de la Viena, că va declanşa un război al preţului petrolului pe piaţa mondială, avertizând cartelul că va creşte producţia chiar dacă preţul va scădea la 20 de dolari pe baril.

In opinia analistilor, OPEC nu va proceda la o modificare a cotei de producţie a organizaţiei, stabilita la 30 de milioane de barili pe zi, noteaza Financial Times.

Totusi, se pare ca exista un consens aparent, pentru a in interiorul organizatiei pozitiile statelor membre difera, scrie incomemagazine.ro.

Venind, oarecum, sa confirme aceasta supozitie, ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zangeneh, a declarat cu câteva minute înainte de începerea reuniunii cu uşile închise a OPEC că Iranul va ajunge la o producţie de 4 milioane de barili pe zi "chiar dacă preţul petrolului va scădea la 20 de dolari pe baril" "Nu vom renunţa la drepturile noastre în această privinţă", a subliniat Zangeneh, sugerând că OPEC se va putea adapta la producţia mai mare a Iranului, astfel încât preţurile să se menţină la un nivel ridicat.

×
Subiecte în articol: petrol
Cele mai noi știri
Parteneri
x close