Antena 3 CNN Economic Biz News INS: Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în 2009 cu 4% faţă de 2008

INS: Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în 2009 cu 4% faţă de 2008

INS: Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în 2009 cu 4% faţă de 2008
25 Mar 2010   •   13:04

Românii au avut, în 2009, cel mai mic număr de locuri de muncă disponibile, din ultimii ani. Criza economică i-a lovit cel mai greu pe oamenii care lucrează în industria extractivă. Angajările în acest domeniu au fost aproape zero, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Oamenii care şi-au căutat un serviciu anul trecut au avut la dispoziţie mai puţin de un procent din totalul locurilor de muncă din economie. În industria extractivă au fost doar 0,06% locuri de muncă disponibile, în timp ce în domeniul tranzacţiilor imobiliare angajările au reprezentat 0,2% din total.

Efectele crizei economice mondiale s-au resimţit puternic şi în administraţia publică, unde locurile vacante au scăzut cu 3,83%, comparativ cu 2008.

Medicii şi asistenţii sociali au avut la dispoziţie cu aproape 3% mai puţine locuri de muncă.

Angajatorii prezentat cea mai mare ofertă de locuri de muncă, 1,4% din totalul celor disponibile în domeniu, pentru oamenii de ştiinţă. Tehnicienii şi maiştri urmează în topul preferinţelor, cu peste 1%.

Cele mai multe locuri de muncă vacante au fost Nord-Estul ţării şi în Bucureşti.

În regiunile Nord-Vest şi Sud-Est slujbele disponibile au reprezentat puţin peste 0,5% din total, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Antena 3

×
Subiecte în articol: somaj INS statistica locuri de munca
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close